• Dette emne har 3 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 3 år af Claus PalleClaus Palle.
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2434
  Linda PetersenLinda Petersen
  Deltager

  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange der har og vil søge kompensation
  Kan det betale sig – tænker på udgift til revisor m.m.
  Hvilke udgifter/tab er det reelt man kan tage med?

  #2456
  Inger LarsenInger Larsen
  Deltager

  Hej Linda
  Den enkelte fond kan alene afgøre det ud fra de aktuelle tal. Selve udgiftssiden som er aktuel at tage med, er beskrevet i materialet.
  Bestyrelsen har hørt om forskellige udgifter til revisionserklæringen, og bliver man tilkendt kompensation, får man godskrevet nogle af udgifterne hertil. Også derfor er dit spørgsmål for svært at besvare.

  #2460
  Nils PedersenNils Pedersen
  Deltager

  Hej Linda
  Det første du skal koncentrere dig om, er at undersøge om du har haft en indtægtsnedgang på over 35 %, jf. retningslinierne. Hvis du ikke har det, så behøver du ikke gå videre.
  Har du en indtægtsnedgang på over 35 %, er fonden berettiget til en godtgørelse. Her skal du opgøre dine faste udgifter, der dækker den aktuelle periode ( 3 eller 4 mdr.), f.eks. 3 mdr. ejendomsskat, forsikring, abonnementer mv., her kan du kun medtage de udgifter, der kan er opkrævet/betalt i Danmark.
  Da halvdelen af vores huse ligger i Sverige, bliver en eventuel refusion så lille, at vi har valgt ikke at søge.
  Nils Pedersen
  Feriefonden for
  Bornholms Regionskommune

  #2475
  Claus PalleClaus Palle
  Deltager

  Hej Linda,

  Her på Aarhus Universitet kigger vi på mulighederne. Vores udfordring er, at der ikke er klarhed over hvorvidt de feriepenge vi får er den ene eller anden slags indtægt. Regnes de med, så får vi svært ved at nå de 35%, og vi ville kun kunne få for tre mdr., og gevinsten ville være meget lille. Det ville se lidt bedre ud hvis de ikke talte med, så kunne vi søge for 4 medr., og “gevinsten” efter fradrag (cirka beregning) af revisors omkostninger ville give 50.000 DKK. Vores revisor har spurgt styrelsens hot-line, hvor man fortolker det derhen, at feriepengene skal regnes med i indtægtsgrundlaget. Så det ser lidt tungt ud. Revisor er ikke enig i fortolkningen, men er til gengæld enig med mig i, at det her område ikke er et man har haft mange overvejelser om, da man lavede hjælpepakkerne. Da vi ikke ved hvor mange penge vi får, er det yderlgiere en ubekendt. Ser man de akumulerede tal, så ser det for nuværende ud til, at vi faktisk ville få flere end sidste år, og så kan vi hurtigt gå i nul, med udsigt til et direkte tab hvis styrelsens fortolkning fastholdes, da revisorudgifter som bekendt kun bliver dækket delvis.
  Folk må endelig byde ind, hvis der kommer nyt vedrørende dette.
  Mvh
  Claus Palle
  p.v.a. Aarhus Universitets Feriefond

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.